Összetevők:
Grillezett padlizsán (48%), paradicsompüré (14,6%), napraforgóolaj, cukor, hagyma, sárgarépa, paprika, aszalt szilva.
(magozott), só, ecet ecetesszenciából.
A padlizsánsaláta aszalt szilvával és paradicsomszósszal egy ízletes és egészséges étel, amely tökéletes választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során. A salátát friss padlizsánból készítik, melyet először felkarikázunk, majd sütőben megsütünk, hogy megpuhuljon és enyhén pirult legyen.
Az aszalt szilva az ételnek édes és gyümölcsös ízt ad, ami jól harmonizál a padlizsán jellegzetes aromájával. Az aszalt szilvát előre be kell áztatni langyos vízbe, hogy puhábbá váljon és jobban összeolvadjon a többi hozzávalóval.
A paradicsomszósz gazdag és intenzív ízekkel rendelkezik. Ehhez a paradicsomot feldaraboljuk és lassú tűzön főzzük addig, amíg besűrűsödik. Egy kevés olívaolajjal is dúsíthatjuk a szószt, hogy még gazdagabb ízharmóniát érjünk el.
Miután mindhárom összetevőt elkészítettük, egy nagyobb tálba tesszük a sült padlizsánt, ráhalmozzuk az áztatott aszalt szilvát, majd leöntjük a paradicsomszósszal. A salátát alaposan összekeverjük, hogy minden íz jól összevegyüljön.
Ezt a padlizsánsalátát hidegen vagy melegen is tálalhatjuk. Hideg formában tökéletes választás lehet egy könnyű nyári ételnek, míg melegen fogyasztva kellemes és laktató fogást kínálhatunk vendégeinknek.
A padlizsánsaláta aszalt szilvával, paradicsomszószban nemcsak finom és egészséges, de könnyen elkészíthető is. Kiváló választás lehet azoknak, akik szeretnének valami újat és izgalmasat kipróbálni a hagyományos saláták helyett.
Gyártó | Marke Nr.1 |
Származási ország | Ukrajna |
Információ
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.